Meteen naar de inhoud

Fiscaliteit

Deze cursus is onderdeel van de beroepsopleiding Klantmanager Inkomensconsulent en wordt los gegeven ter verdieping van het onderwerp en als update om kennis actueel te houden.

In de cursus Fiscaliteit wordt ingegaan op de belastingtechnische aspecten van de bijstandsverlening, waaronder de loonheffingskortingen, de reguliere heffingskortingen en de verschillende toeslagen.

Van al deze onderdelen wordt besproken wat de relatie is met de bijstand en hoe gehandeld moet worden als de werkzoekende hierop geen aanspraak maakt.

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseur: Robert Stravers
+31 (0) 6 51 632 655

1 dagdeel | hbo-niveau

Niveau cursus

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau.

Lengte cursus

De cursus Fiscaliteit duurt één dagdeel.

Doel cursus

Na afloop van de cursus hebben de cursisten voldoende inhoudelijke kennis meegekregen om op correcte wijze om te gaan met mogelijke inkomsten uit of via de belastingen.

Voor wie

De cursus is bestemd voor (toekomstige) medewerkers van een gemeentelijke Sociale Dienst.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vrijstellingen

Niet van toepassing.

Studiebelasting

Voor deze cursus geldt een studiebelasting van drie uur.

Studiemateriaal

Syllabus: Cursisten krijgen een syllabus uitgereikt met een overzicht en samenvatting van de onderwerpen die worden behandeld tijdens de cursus, actuele jurisprudentie en het cursusprogramma.

Kwalificaties

De cursus Fiscaliteit wordt branche-erkend en maakt onder meer deel uit van het interne opleidingsaanbod van de gemeente Rotterdam. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Toetsing

Er is geen sprake van examinering.

Terugbelverzoek

Heeft u nog vragen over de opleiding en wilt u hierover teruggebeld worden? Vul dan het contactformulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Offerte aanvragen

Heeft u belangstelling voor een opleiding, cursus of training van Axiflex Academy en wilt u een persoonlijke offerte ontvangen?