Meteen naar de inhoud

Fraude-alertheid

Deze cursus is onderdeel van de beroepsopleiding Klantmanager Inkomensconsulent en wordt los gegeven ter verdieping van het onderwerp en als update om kennis actueel te houden.

​Hoe herkent u fraude? In de cursus Fraudealertheid wordt aandacht besteed aan het herkennen van fraude in bijstandsdossiers, het verzamelen van openbare en private informatie en de duiding daarvan. Daarbij zal speciale aandacht worden besteed aan het gebruik van social media en bankafschriften.

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseur: Robert Stravers
+31 (0) 6 51 632 655

2 dagdelen | hbo-niveau

Inhoud cursus:

  • Inlichtingenplicht en bewijslast
  • Anonieme tips
  • Bankafschriften
  • Internet en social media
  • Dossieranalyse
  • Objectieve feitelijkheden en intuïtie
  • Onderzoeksstrategieën
  • Gesprekstechnieken

Niveau cursus

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau.

Lengte Cursus

De cursus duurt één dag.

Doel Cursus

Na afloop van de cursus hebben de cursisten voldoende inhoudelijke kennis meegekregen om fraudesignalen beter te herkennen voor wat ze zijn. Ook hebben de cursisten kennis aangereikt gekregen om naar aanleiding van een signaal de informatie uit verschillende bronnen te verrijken en een onderzoeksstrategie te bepalen.

Voor wie

De cursus is bestemd voor (toekomstige) medewerkers van een gemeentelijke Sociale Dienst.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vrijstellingen

Niet van toepassing.

Studiebelasting

Voor deze cursus geldt een studiebelasting van tien uur.

Studiemateriaal

Syllabus: Cursisten krijgen een syllabus uitgereikt met een overzicht en samenvatting van de onderwerpen die worden behandeld tijdens de cursus, actuele jurisprudentie en het cursusprogramma.

Kwalificaties

De cursus Fraudealertheid wordt branche-erkend en maakt onder meer deel uit van het interne opleidingsaanbod van de gemeente Rotterdam. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Toetsing

Er is geen sprake van examinering.

Terugbelverzoek

Heeft u nog vragen over de opleiding en wilt u hierover teruggebeld worden? Vul dan het contactformulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Offerte aanvragen

Heeft u belangstelling voor een opleiding, cursus of training van Axiflex Academy en wilt u een persoonlijke offerte ontvangen?