Meteen naar de inhoud

Gezamenlijke huishouding

Deze cursus is onderdeel van de beroepsopleiding Klantmanager Inkomensconsulent en wordt los gegeven ter verdieping van het onderwerp en als update om kennis actueel te houden.

Tijdens de cursus Gezamenlijke huishouding gaan we in op de juridische vereisten die hiermee verbonden zijn, op de onweerlegbare rechtsvermoedens en op de vaststelling van de gezamenlijke huishouding in de praktijk. Ook zal aandacht worden besteed aan het onderscheid tussen kostendeling en gezamenlijke huishouding. Tenslotte zal worden ingegaan op de meest recente ontwikkelingen uit de jurisprudentie.

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseur: Robert Stravers
+31 (0) 6 51 632 655

1 dagdeel | hbo-niveau

Niveau cursus

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau.

Lengte cursus

De cursus duurt één dagdeel.

Doel cursus

Na afloop van de cursus hebben de cursisten voldoende inhoudelijke kennis meegekregen om aanwijzingen die duiden op een gezamenlijke huishouding op waarde te schatten, op correcte wijze te onderzoeken en juridisch juist te onderbouwen. Ook is de cursist op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de jurisprudentie.

Voor wie

De cursus is bestemd voor (toekomstige) medewerkers van een gemeentelijke Sociale Dienst.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vrijstellingen

Niet van toepassing.

Studiebelasting

Voor deze cursus geldt een studiebelasting van vijf uur per week, waarvan drieënhalf uur klassikale les plus anderhalf uur thuisstudie per week.

Studiemateriaal

Syllabus: Cursisten krijgen een syllabus uitgereikt met een overzicht en samenvatting van de onderwerpen die worden behandeld tijdens de cursus, actuele jurisprudentie en het cursusprogramma.

Kwalificaties

De cursus Gezamenlijke huishouding wordt branche-erkend en maakt onder meer deel uit van het interne opleidingsaanbod van de gemeente Rotterdam. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Toetsing

Er is geen sprake van examinering.

Terugbelverzoek

Heeft u nog vragen over de opleiding en wilt u hierover teruggebeld worden? Vul dan het contactformulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Offerte aanvragen

Heeft u belangstelling voor een opleiding, cursus of training van Axiflex Academy en wilt u een persoonlijke offerte ontvangen?