Meteen naar de inhoud

Inlichtingenplicht boete

Deze cursus is onderdeel van de beroepsopleiding Klantmanager Inkomensconsulent en wordt los gegeven ter verdieping van het onderwerp en als update om kennis actueel te houden.

Tijdens het eerste dagdeel wordt ingegaan op de reikwijdte van de inlichtingenplicht. Daarnaast wordt ingegaan op de praktische toepassing van de inlichtingenplicht.

Tijdens het tweede dagdeel leert u over boete en de wijze van vaststelling van de boete, de juridische waarborgen rond het opleggen van de boete, de procedurele aspecten en de hoogte van de boete. Het lokaal beleid is onderdeel van deze module.

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseur: Robert Stravers
+31 (0) 6 51 632 655

2 dagdelen | hbo-niveau

  • Boete en inlichtingenplicht
  • Strafrechtelijke waarborgen
  • Zwijgrecht en inlichtingenplicht
  • Het verhogen of verlagen van de boete
  • Opzet, grove schuld, nalatigheid, verminderde verwijtbaarheid
  • Procedurele aspecten
  • Recidive

Niveau cursus

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau.

Lengte cursus

De cursus duurt één dag.​

Doel cursus

Na afloop van de cursus hebben de cursisten voldoende inhoudelijke kennis meegekregen om op juridisch juiste wijze een afweging te maken over het al dan niet opleggen van een boete en om de boete op correcte wijze op te leggen en te onderbouwen.

Voor wie

De cursus is bestemd voor (toekomstige) medewerkers van een gemeentelijke Sociale Dienst.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vrijstellingen

Niet van toepassing.

Studiebelasting

Voor deze cursus geldt een studiebelasting van tien uur.

Studiemateriaal

Syllabus: Cursisten krijgen een syllabus uitgereikt met een overzicht en samenvatting van de onderwerpen die worden behandeld tijdens de cursus, actuele jurisprudentie en het cursusprogramma.

Kwalificaties

De cursus Inlichtingenplicht en boete wordt branche-erkend en maakt onder meer deel uit van het interne opleidingsaanbod van de gemeente Rotterdam. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Toetsing

Er is geen sprake van examinering.

Terugbelverzoek

Heeft u nog vragen over de opleiding en wilt u hierover teruggebeld worden? Vul dan het contactformulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Offerte aanvragen

Heeft u belangstelling voor een opleiding, cursus of training van Axiflex Academy en wilt u een persoonlijke offerte ontvangen?