Meteen naar de inhoud

Terugvordering

Deze cursus is onderdeel van de beroepsopleiding Klantmanager Inkomensconsulent en wordt los gegeven ter verdieping van het onderwerp en als update om kennis actueel te houden.

De cursus Terugvordering behandelt de verschillende wijzen van terugvordering van bijstand. De nadruk ligt op de juridische onderbouwing van terugvorderingen en de wijze van vaststelling van de hoogte van de terugvordering.

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseur: Robert Stravers
+31 (0) 6 51 632 655

2 dagdelen | hbo-niveau

  • Inlichtingenplicht
  • Intrekking, herziening, terugvordering en opschorting
  • De hoogte van de vordering
  • Terugvorderbare bijstand en leenbijstand
  • Aflossing en verjaring
  • De beslagvrije voet

Niveau cursus

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau.

Lengte cursus

De cursus duurt één dag.

Doel cursus

Na afloop van de cursus Terugvordering hebben de cursisten voldoende inhoudelijke kennis meegekregen om op juridisch juiste wijze om te gaan met een schending inlichtingplicht met financieel nadeel voor de gemeente. Hieronder valt het op juiste grond de terugvordering en het aflossingsbedrag vaststellen en toepassen.

Voor wie

De cursus is bestemd voor (toekomstige) medewerkers van een gemeentelijke Sociale Dienst.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vrijstellingen

Niet van toepassing.

Studiebelasting

Voor deze cursus geldt een studiebelasting van twaalf uur.

Studiemateriaal

Syllabus: Cursisten krijgen een syllabus uitgereikt met een overzicht en samenvatting van de onderwerpen die worden behandeld tijdens de cursus, actuele jurisprudentie en het cursusprogramma.

Kwalificaties

De cursus Kostendelersnorm wordt branche-erkend en maakt onder meer deel uit van het interne opleidingsaanbod van de gemeente Rotterdam. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Toetsing

Er is geen sprake van examinering.

Terugbelverzoek

Heeft u nog vragen over de opleiding en wilt u hierover teruggebeld worden? Vul dan het contactformulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Offerte aanvragen

Heeft u belangstelling voor een opleiding, cursus of training van Axiflex Academy en wilt u een persoonlijke offerte ontvangen?