Meteen naar de inhoud

Voorliggende
voorzieningen

Deze cursus is onderdeel van de beroepsopleiding Klantmanager Inkomensconsulent en wordt los gegeven ter verdieping van het onderwerp en als update om kennis actueel te houden.

De cursus Voorliggende voorzieningen gaat in op de voor de bijstandsverlening meest voorkomende voorliggende voorzieningen die door het UWV worden uitgevoerd. Ook besteden we aandacht aan voorliggende voorzieningen die niet door het UWV worden uitgevoerd, waaronder de studiefinanciering, de AOW, de ANW, de zorgverzekering en de WMO. Er wordt in deze cursus niet alleen gekeken naar de voorliggende voorzieningen voor de algemene bijstand, maar ook die voor de bijzondere bijstand.

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseur: Robert Stravers
+31 (0) 6 51 632 655

2 dagdelen | hbo-niveau

  • WAJONG
  • Loondoorbetaling bij ziekte
  • Ziektewet
  • De WIA, WW en TW
  • Ontslagvormen en transitievergoeding
  • Voorliggende voorzieningen buiten het UWV om (waaronder studiefinanciering, AOW en WMO)

Niveau cursus

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau.

Lengte opleiding

De cursus duurt één dag.

Doel cursus

Na afloop van de cursus hebben de cursisten voldoende inhoudelijke kennis meegekregen om situaties te herkennen waarin er recht kan bestaan op een voorliggende voorziening om zodoende te voorkomen dat iemand in de bijstand terecht komt. Cursist heeft meegekregen hoe te beoordelen of een werkzoekende mogelijk recht zou kunnen hebben op een van deze voorliggende voorzieningen en wat daar de consequenties van zijn voor de algemene en bijzondere bijstand.

Voor wie

De cursus is bestemd voor (toekomstige) medewerkers van een gemeentelijke Sociale Dienst.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vrijstellingen

Niet van toepassing.

Studiebelasting

Voor deze cursus geldt een studiebelasting van tien uur per week, waarvan zeven uur klassikale les en drie uur thuisstudie per week.

Studiemateriaal

Syllabus: Cursisten krijgen een syllabus uitgereikt met een overzicht en samenvatting van de onderwerpen die worden behandeld tijdens de cursus, actuele jurisprudentie en het cursusprogramma.

Kwalificaties

De cursus Voorliggende voorzieningen wordt branche-erkend en maakt onder meer deel uit van het interne opleidingsaanbod van de gemeente Rotterdam. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Toetsing

Er is geen sprake van examinering.

Terugbelverzoek

Heeft u nog vragen over de opleiding en wilt u hierover teruggebeld worden? Vul dan het contactformulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Offerte aanvragen

Heeft u belangstelling voor een opleiding, cursus of training van Axiflex Academy en wilt u een persoonlijke offerte ontvangen?