Meteen naar de inhoud

Vreemdelingenrecht & bijstandsverlening

Deze cursus is onderdeel van de beroepsopleiding Klantmanager Inkomensconsulent en wordt los gegeven ter verdieping van het onderwerp en als update om kennis actueel te houden.

In de cursus Vreemdelingenrecht en bijstandsverlening behandelen we de vreemdelingrechtelijke aspecten van de bijstandsverlening waaronder de BRP-codering, euroburgers en de toekenning van bijstand bij een verblijfsvergunning met terugwerkende kracht. Ook is er aandacht voor wijzigingen in de verblijfsstatus.

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseur: Robert Stravers
+31 (0) 6 51 632 655

2 dagdelen | hbo-niveau

Niveau cursus

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau.

Lengte opleiding

De cursus duurt 1 dagdeel.

Doel cursus

Na afloop van de cursus hebben de cursisten voldoende inhoudelijke kennis meegekregen om op correcte wijze consequenties te verbinden aan de verblijfsstatus van de werkzoekende en om te weten wanneer en hoe communicatie met de IND moet plaatsvinden.

Voor wie

De cursus is bestemd voor (toekomstige) medewerkers van een gemeentelijke Sociale Dienst.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vrijstellingen

Niet van toepassing.

Studiebelasting

Voor deze cursus geldt een studiebelasting van vijftien uur.

Studiemateriaal

Syllabus: Deelnemers krijgen een syllabus uitgereikt met een overzicht en samenvatting van de onderwerpen die worden behandeld tijdens de training en het programma.

Kwalificaties

De cursus Vreemdelingenrecht en bijstandsverlening wordt branche-erkend en maakt onder meer deel uit van het interne opleidingsaanbod van de gemeente Rotterdam. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Toetsing

Er is geen sprake van examinering.

Terugbelverzoek

Heeft u nog vragen over de opleiding en wilt u hierover teruggebeld worden? Vul dan het contactformulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Offerte aanvragen

Heeft u belangstelling voor een opleiding, cursus of training van Axiflex Academy en wilt u een persoonlijke offerte ontvangen?