Meteen naar de inhoud

Zelfstandigen

Deze cursus is onderdeel van de beroepsopleiding Klantmanager Inkomensconsulent en wordt los gegeven ter verdieping van het onderwerp en als update om kennis actueel te houden.

De cursus Zelfstandigen geeft u een methodiek mee voor de aanpak van (ex-)zelfstandigen in de bijstand. Het gaat om ex-zelfstandigen, pseudo-zelfstandigen, deeltijd-zelfstandigen en startende zelfstandigen. Alle vier de categorieën worden besproken en de bijbehorende aanpak wordt doorgenomen. De cursus wordt begonnen met algemene informatie over het ondernemerschap en het BBZ, het faillissement en de Kamer van Koophandel.

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseur: Robert Stravers
+31 (0) 6 51 632 655

1 dagdeel | hbo-niveau

Niveau cursus

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau.

Lengte opleiding

De cursus duurt 1 dagdeel.

Doel cursus

Na afloop van de cursus hebben de cursisten voldoende inhoudelijke kennis meegekregen om een bijstandsaanvraag van een zelfstandige volgens een gestructureerde aanpak af te handelen

Voor wie

De cursus is bestemd voor (toekomstige) medewerkers van een gemeentelijke Sociale Dienst.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vrijstellingen

Niet van toepassing.

Studiebelasting

Voor deze training geldt een studiebelasting van vijf uur.

Studiemateriaal

Syllabus: Deelnemers krijgen een syllabus uitgereikt met een overzicht en samenvatting van de onderwerpen die worden behandeld tijdens de training en het programma.

Kwalificaties

De cursus Zelfstandigen wordt branche-erkend en maakt onder meer deel uit van het interne opleidingsaanbod van de gemeente Rotterdam. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Toetsing

Er is geen sprake van examinering.

Terugbelverzoek

Heeft u nog vragen over de opleiding en wilt u hierover teruggebeld worden? Vul dan het contactformulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Offerte aanvragen

Heeft u belangstelling voor een opleiding, cursus of training van Axiflex Academy en wilt u een persoonlijke offerte ontvangen?