Meteen naar de inhoud

Coachingsvaardigheden voor kwaliteitsmedewerkers

Als kwaliteitsmedewerker gaat u gericht aan de slag om mensen praktisch te coachen op aandachtspunten die voortkomen uit functionerings- en beoordelingsgesprekken. Hierdoor ontstaat een diepere coachingsrelatie, die meer kennis vraagt dan de basiscoachingsvaardigheden.

In de training Coachingsvaardigheden voor kwaliteitsmedewerkers gaat u de diepte in, en leert u kijken naar onderliggende waarden en motivaties. U brengt een eigen casus in en kijkt daarnaar met vakgenoten. Welke persoonlijke eigenschappen zorgen ervoor dat u in een bepaalde situatie komt op werk? Wat ligt aan dat probleem ten grondslag?

U krijgt vijf methodes aangereikt die te gebruiken zijn om iemand inzicht te geven in zijn eigen rol in het probleem en om handvatten aan te reiken om het vraagstuk op te lossen. Aan de hand van rollenspellen oefent u zich te verplaatsen in de rol van de gecoachte, en werkt u aan uw verbeterpunten als coach. Ook heeft u de kans met collega’s te sparren over praktijksituaties.

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseur: Robert Stravers
+31 (0) 6 51 632 655

8 dagdelen | hbo-niveau

  • Structuur van coaching: coachingscontract opstellen, context vaststellen et cetera
  • Behandelen van de coachingsvaardigheden, zoals relatie opbouwen, verschillende luisterniveaus hanteren en ondersteunende feedback
  • Coachingstechnieken: Star, SMART, kernkwadranten en de motivatiematrix
  • Relevante theorieën: R.E.T. en de TA-dramadriehoek
  • Oefenen met competentiegericht coachen, boven en onder de waterlijn coachen en intuïtie gebruiken
  • Intervisie
  • Gesprekken: slechtnieuws -en onderzoekend gesprek

Niveau training

De training wordt gegeven op hbo-niveau.
Lengte van de training
De training wordt wekelijks gegeven over een periode van vier weken. Het programma bestaat uit acht dagdelen klassikale training.

Doel training

Na afloop van de training hebben de deelnemers voldoende inhoudelijke kennis meegekregen en geoefend met praktijksituaties om een coachingsplan op te stellen, ontwikkelpunten te formuleren en hierop te coachen.

Voor wie

De training Coachingsvaardigheden voor kwaliteitsmedewerkers is bestemd voor (toekomstige) medewerkers van een gemeentelijke Sociale Dienst.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vrijstellingen

Niet van toepassing

Studiebelasting

Voor deze training geldt een studiebelasting van dertig uur.

Studiemateriaal

Syllabus: Deelnemers krijgen een syllabus uitgereikt met een overzicht en samenvatting van de onderwerpen die worden behandeld tijdens de training en het programma.

Kwalificaties

De training Coachingsvaardigheden voor kwaliteitsmedewerkers wordt branche-erkend en maakt onder meer deel uit van het interne opleidingsaanbod van de gemeente Rotterdam. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Terugbelverzoek

Heeft u nog vragen over de opleiding en wilt u hierover teruggebeld worden? Vul dan het contactformulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Offerte aanvragen

Heeft u belangstelling voor een opleiding, cursus of training van Axiflex Academy en wilt u een persoonlijke offerte ontvangen?